Laura Massa & Ruben Marck, foodies pur sang
De huisbereide gerechten in de traiteurzaak worden met veel inspiratie en passie gemaakt door Laura Massa (35), haar echtgenoot Ruben Marck (38) en het traiteur & catering team.
Ons verhaal
Laura Massa, kok & zaakvoerder van Convento Food - nu: Traiteur & Catering Laura Massa, nam haar eerste echte stap in de Horeca in 2009 bij de wijnzaak Convento in Leuven. Toen ze daar begon had ze nog geen enkele professionele ervaring in het wijn-, noch food-gebeuren.
Samen met haar vriend Ruben Marck, nu wettige echtgenoot, was ze toch al enkele jaren gepassioneerd door wijn en lekker eten. Zo werden restaurantbezoekjes en citytrips al snel culinaire ontdekkingstochten.
Het prikkelde Laura al snel om zelf te gaan koken. “Wat is de oorsprong van al die ingrediënten? Hoe worden ze verwerkt? Hoe kan ik er ook iets moois en heerlijks van maken?”, vroeg ze zich af.
In 2011 besloot ze tijdens haar studies Bedrijfsvertaler-tolk en Bedrijfscommunicatie ook Restauranthouder in avondschool te gaan volgen. Na de succesvolle opleiding was het tijd voor een bijzondere uitdaging: samen met de originele eigenaars van Convento en Ruben investeerde ze in een nieuwe zaak, Convento Food (opgericht in 2013). De traiteurzaak zou de oplossing bieden aan jonge mama’s en papa’s die geen tijd vinden om te koken en aan alleenstaanden die het vaak té complex vinden om enkel voor hun eigen te koken. Maar ook aan mensen die op zoek zijn naar gezonde en volwaardige afhaalmaaltijden voor de tijdens de week en feestelijke maaltijden voor tijdens het weekend en de feestdagen.
Laura en Ruben runnen sinds 2015 de zaak nu helemaal op hun eigen - met veel goesting en drive. Laura wil zich profileren als een traiteur die werkt op persoonlijke smaak en met veel gezonde ingrediënten, zoals kraak verse groenten en tuinkruiden. Zelf zijn ze verlekkerd op al hun gerechten. “Enkel zo kan je die ook met hart en ziel aan de klant aanprijzen”, vertellen ze zelf.
Ze zijn 4 jaar later alvast een nieuwe uitdaging aangegaan: de zaak is verhuisd naar een groter pand én uitgebreid.
Daar openen ze in oktober 2019 in de zijstraat van de Mechelsestraat de nieuw gerenoveerde traiteurzaak én de eetgelegenheid, Bar Jérôme (genaamd achter hun eerste zoon), waar je kon komen genieten van een lekkere lunch, een hete kop koffie en een stevig stukje taart!
Begin 2020… Covid_19 in België. Ze starten met een op maat gemaakte webshop om de klanten nog beter van dienst te zijn. Online bestellen en betalen werd bij Convento Food toen een feit. Het is alvast een succesverhaal geworden!
Hun nieuw wondertje Lewis kwam in juli 2022 ter wereld en het laatste puzzelstukje moest nog geplaatst worden. Bar Jérôme wisselde op vrijdag- en zaterdagavond van concept: van jouw Leuvense lunchbar naar jouw after work-plekje of gezellig weekend-stopje met deugddoende drankjes en tasty bites. Wine Bar Lewis ging van start in oktober 2022, maar werd helaas maar een jaartje opengehouden.
Eind september 2024 hebben Laura en Ruben de beslissing genomen om Bar Jérôme na 5 jaar permanent te sluiten. Dit omwille van verschillende redenen: de combinatie met de catering & hun privéleven werd te moeilijk en ze hadden de drive om back to the roots te gaan, naar het hart van de zaak, de traiteurwinkel & de cateringactiviteit.
Er werd aldus een rebranding aangekondigd waarbij ze zich nu profileren als Laura Massa Traiteur & Catering by Convento Food.
Laura en Ruben hebben de zaak gevormd tot wat ze nu is en hun naasten zijn ervan overtuigd dat zij als zaakvoerders meer naar de voorgrond dienen te treden.
Met de nieuwe naam Laura Massa willen ze hun persoonlijke benadering en liefde voor voeding in een frisse stijl presenteren, terwijl ze blijven voortbouwen op alles wat Convento Food in de afgelopen 11 jaar heeft bereikt.
Óp naar nog vele smakelijke en gezellige momenten!
Geen klassieke traiteurzaak, maar gerechten met smaak
Voor wie houdt van lekker eten, maar jammer genoeg geen of te weinig tijd of zin heeft om zelf te koken. En dat overkomt ons allemaal wel eens, nietwaar?
In onze traiteurzaak is er voor elk wat wils. Hier geen voorverpakte meeneemgerechten. Wel alles op maat van jouw eetlust. Een belegd broodje? Een dampende soep? Een hartige quiche? Een smakelijke stoofpot? Een stukje vis? Een verslavende brownie of een niet te missen kaastaart? Of graag een gevarieerd buffetje voor vrienden of collega's? Het kan allemaal!
Met de bijhorende bereidingsinfo tover je in een oogwenk - en zonder stress! - de lekkerste maaltijden voor je gasten op tafel.
En niet te vergeten: ook wie liever vegetarisch eet of gluten- of lactosevrij dient te eten, is bij ons aan het juiste adres. Graag tot in de winkel!
Laura, Ruben & het ganse team