Overslaan en naar de inhoud gaan

Convento Food

  • Home
  • Aanbod
  • Bedrijven
  • Feesten
  • Wie zijn we
  • Contact
  • Almost Spring Brunch Maart 2021
  • BESTELLIJST VAST AANBOD
  • F Onze Facebook-pagina
  • I Onze Instagram-pagina
Ontdek ook onze bar: Bar Jérome

Laura Massa & Ruben Marck, foodies pur sang

De huisbereide gerechten in de traiteurzaak worden met veel inspiratie en passie gemaakt door Laura Massa (32), haar echtgenoot Ruben Marck (34) en het Convento Food-team.

Ons verhaal

Laura Massa, kok & zaakvoerder van Convento Food, nam haar eerste echte stap in de Horeca in 2009 bij de wijnbar van Stéphane Godfroid, Convento Wines in Leuven. Toen ze bij de wijnbar begon had ze nog geen enkele professionele ervaring in het wijn-, noch food-gebeuren.

Samen met haar vriend Ruben Marck, nu wettige echtgenoot, was ze toch al enkele jaren gepassioneerd door wijn en lekker eten. Zo werden restaurant-bezoekjes en citytrips al snel culinaire ontdekkingstochten.

Stéphane, zo gepassioneerd als hij was en nog steeds is, leerde haar van A tot Z alles aan over wijn. Naarmate Laura meer in de ban was van wijn, prikkelde het ook om zelf te gaan koken. “Wat is de oorsprong van al die ingrediënten? Hoe worden ze verwerkt? Hoe kan ik er ook iets moois en heerlijks van maken?”, vroeg ze zich af.

In 2011 besloot ze tijdens haar studies ook Restauranthouder in avondschool te gaan volgen. Na de succesvolle opleiding was het tijd voor een bijzondere uitdaging: samen met Stéphane, zijn vrouw Katrien en Ruben investeerde ze in een nieuwe zaak, Convento Food (opgericht in 2013). De traiteurzaak zou de oplossing bieden aan jonge mama’s en papa’s die geen tijd vinden om te koken en aan alleenstaanden die het vaak té complex vinden om enkel voor hun eigen te koken. Maar ook aan mensen die op zoek zijn naar gezonde en volwaardige afhaalmaaltijden voor de tijdens de week en feestelijke maaltijden voor tijdens het weekend en de feestdagen.

Laura en Ruben runnen sinds 2015 de zaak nu helemaal op hun eigen - met veel goesting en drive. Laura wil zich in Convento Food profileren als een traiteur die werkt op persoonlijke smaak en met veel gezonde ingrediënten, zoals kraak verse groenten en tuinkruiden. Zelf zijn ze verlekkerd op al hun gerechten. “Enkel zo kan je die ook met hart en ziel aan de klant aanprijzen”, vertellen ze zelf.

Ze zijn ook een nieuwe uitdaging aangegaan: de zaak is verhuisd naar een groter pand waar het koppel de mogelijkheid zag om nog een hoofdstuk aan hun droom toe te voegen. Bar Jérôme - de eetplek van Convento Food - werd geopend begin september 2019 waar je nu ook gezellig kan komen tafelen. In de Wandelingstraat in Leuven kan je nu terecht voor afhaalgerechten, catering-mogelijkheden en consumptie ter plaatse. Sfeerbeelden en het menu van de eetplek kan je terugvinden op www.barjerome.be!

Geen klassieke traiteurzaak, maar gerechten met smaak

Voor wie houdt van lekker eten, maar jammer genoeg geen of te weinig tijd of zin heeft om zelf te koken. En dat overkomt ons allemaal wel eens, nietwaar?

In onze traiteurzaak is er voor elk wat wils. Hier geen voorverpakte meeneemgerechten. Wel alles op maat van jouw eetlust. Een belegd broodje? Een dampende soep? Een hartige quiche? Een smakelijke stoofpot? Een stukje vis? Een verslavende brownie of een niet te missen kaastaart? Of graag een volledig menu voor vrienden of collega's? Het kan allemaal!  Met de bijhorende bereidingsinfo tover je in een oogwenk - en zonder stress! - de lekkerste maaltijden voor je gasten op tafel.

En niet te vergeten: ook wie liever vegetarisch eet of gluten- of lactosevrij dient te eten, is bij Convento Food aan het juiste adres. Graag tot in de winkel!

Laura, Ruben & het Convento Food-team

ons team

Alleen zouden Laura en Ruben al de diverse gerechten niet kunnen bereiden, verpakken en jou als klant bedienen. Laten we je voorstellen aan hun fantastisch team!

Om kennis te maken het team van Bar Jérôme, neem gerust een kijkje op Bar Jérôme.

Sanne Ferson (29)

Sanne is iemand die graag lekker eet en van het leven geniet! Haar interesse in gezonde voeding begon al in haar studentenjaren. Ze volgde een diëtiste-opleiding en was met haar diploma op zoek naar een job waar ze haar vakgebied in kon toepassen.

Sinds 2015 werkt Sanne vast in de keuken en helpt ze jullie ook graag vooraan in de winkel.

Op naar nog vele jaren!

Casper Soyez (24)

Casper begon in 2017 als leerjongen in de traiteurzaak en bediende de klanten achter de mooi gevulde koeltoog. Hij ontplooide zich van gesloten jongen naar een openhartige sympathieke jongeman.

Buiten zijn uren houdt hij zich bezig met zijn passie: entomologie en interieur. Hij biedt eigentijdse interieurartikelen met een verhaal aan via zijn webshop www.smukinterior.com. Neem zeker eens een kijkje!

Casper is ook in de ban geraakt van het bakken van patisserie. Wekelijks brengt hij graag proevertjes van zijn baksels mee en dat vinden wij heel fijn!

Sinds september 2019 werkt hij vast als verkoper in de traiteurzaak en als medewerker van de bar wanneer er zich drukke momenten voordoen. Casper is alvast een gevestigde waarde in de zaak geworden!

Yvonne Hanselman (59)

Yvonne is een bedreven persoon die reeds in 2016 in contact kwam met de cateringdienst van Convento Food. Tijdens die periode werkte ze voor het Stadsarchief van Leuven en was zij onze contactpersoon voor de Archiefbrunches. Gezien haar looptijd bij de Stad Leuven ten einde liep, was ze opnieuw op zoek naar werk en was het vanzelfsprekend dat ze bij ons als vaste werknemer kon starten.

 

Yvonne is multi-inzetbaar en flexibel. Ze staat zowel paraat in de keuken achter de schermen als op locatie tijdens een catering-opdracht.

Ze genoot van een opleiding als edelsmid en is ondanks haar Nederlandse nationaliteit toch een échte Belgische bourgondiër!

Simon Vander Borght Fotografie

o
« PREV
D DOWNLOAD DEZE FOTO
NEXT »

UW LEUVENSE TRAITEUR OP EEN NIEUWE LOCATIE

"We zijn met de winkel verhuisd naar de Wandelingstraat 10, een zijstraatje van de Mechelsestraat, in Leuven-centrum. We zitten nu in een ruimer pand met een grotere keuken én een restaurant."
YES, alles onder één dak dus! Bar Jérôme, de eetplek van Convento Food, werd in september 2019 geopend.

CONVENTO FOOD is dus een traiteurwinkel, een cateraar én beschikt over een eetgelegenheid genaamd BAR JÉRÔME.

Kom alvast genieten van een lekkere lunch en een fris glas bij Bar Jérôme, en kies nadien iets lekkers uit de koeltoog van Convento Food om thuis nog van te genieten. Héél graag tot binnenkort!

Vragen over ons aanbod of een bestelling?

Contacteer ons gerust! »

© 2021 Convento Food

  • Contact
  • Privacybeleid
design by Uncompressed
development by Monkberry